6 juni 2018
15:00

Referat: Sävedalens IF - Älvängens IK

Årets tuffaste match stod på programmet när vi åkte till Furulundsplan och möte med Sävedalen.
Vi öppnar matchen riktigt lojt och ointresserat, vi hamnar i underläge efter första perioden med 2-1. I pausen pratar vi oss samman och i andra perioden hoppas vi på ett uppvaknande, men det blir snarare ännu värre. Första 10 minuterna av andra perioden är riktigt bleka och med en del tur släpper vi inte in något mer mål bakåt. Men efter detta jämnar det ut sig och så lyckas Emma sprinta sig loss på kanten och pangar in kvitteringen. Inte helt rättvist, men där vände matchen.
Efter detta är det vi som skapar mest, vinner närkamper och Julia får sina obligatoriska lägen. Helt plötsligt leder vi med 2-4 och allt ser helt plötsligt oerhört bra ut.
Men med 7 minuter kvar lyckas de reducera och sen är det bara sarg ut som gäller, vi lyckas hålla stången och inkasserar 3 oerhört viktiga poäng.
Idag visar tjejerna stor moral, trots att de inte har sin bästa dag lyckas vi krypa ur svårigheterna och dessutom vinna.
Segerraden förlängdes återigen, nu är det 10 raka segrar och inte en förlust sen 27 april. Nu återstår 2 matcher av vårsäsongen, vi går givetvis för 12 raka:)